Om oss

northern hemisphere grundades 2003 av Jonas Eriksson. Sedan starten har vi genomfört ca 1 500 olika event. Vi arrangerar och genomför våra uppdrag i olika miljöer i Sverige och utomlands. Vår bas är Stockholms skärgård.

Vår affärsidé:

Spännande och utvecklande upplevelser.
Möten, äventyr och grupputveckling för företag i natur och vildmark.
Vi jobbar med små detaljer och stora upplevelser.

Vårt team

Våra medarbetare har lång erfarenhet av att arrangera aktiviteter, events, konferenser och äventyrsresor.

Jonas Eriksson

Jonas Eriksson

VD & GRUNDARE

Jonas har varit verksam inom event/upplevelsebranschen sedan 1995. Efter 8 år på Äventyrskontoret grundade han 2003 northern hemispehere.

Han drivs av utmaningen att skapa och förmedla en unik upplevelse till varje kund och strävar efter att ständigt utveckla verksamheten.

Jonas är i allra högsta grad aktivt verksam i företaget och trivs ute i naturen, skärgården och bland trevliga kunder och bra medarbetare.

Jonas har ett stort intresse för idrott, friluftsliv, äventyr och resor.

Till platser han minns hör Himalaya, Patagonien, Eldslandet och Lofoten. Hans stora passion är alpin klättring och multisport.

Jonas lever efter mottot – livet är fantastiskt, ta vara på det. ”One Life – Live it!”.

Telefon: 070 – 315 10 73
E-post: jonas@nh.se

Mimmi Siegel

Mimmi Siegel

PROJEKTLEDARE

Mimmi har varit verksam inom event/upplevelsebranschen sedan 2000. Efter 10 år som artist, sångerska och programledare på UR/SVT samt flera år i restaurangbranschen tog hon steget och startade eget företag som eventproducent, projektledare och bokare/säljare.

2012 anlitade Jonas Mimmi för första gången och ett gott och långvarigt samarbete påbörjades. Nu för tiden har Mimmi en större roll i företaget och trivs otroligt bra med alla nöjda trevliga kunder, personalen och allt som nh erbjuder.

Mimmi lever för god organisation, kommunikation, planering och att genomföra så nära perfekta fantastiska upplevelser man kan komma.

Största intressena är musik, scen och teater, vardagsträning, personlig utveckling, äventyr och resor. Till platser hon minns mest hör New York och Riksgränsen.

Mimmi lever efter mottot – man kan inte ändra vad som varit men man kan lära sig av sina misstag, bli starkare och göra bättre framåt.

Telefon: 0760 – 852 010
E-post: mimmi@nh.se

Anders Eriksson

Anders Eriksson

PROJEKTLEDARE

Anders har rötterna i snön och på vattnet. Har gärna med tält & klätterrep på skidsemestern. Han blir inspirerad av att resa och träffa andra guider, har sett mycket av södra Afrika och vill gärna tillbaka till Nepal.

Bästa höghöjdsupplevelse: King Swing vid Victoriafallen.

Bästa tältupplevelse: Spöregn och rytande lejon i Okawango.

Bästa seglingsupplevelsen: Snöstorm på Östersjön i oktober.

Bästa fjällupplevelsen: Snöstorm i Tarfaladalen i april.

2011 började Anders guida på northern hemispheres egen höghöjdsbana. Sedan dess har samarbetet med Jonas växt genom alla northern hemispheres aktiviteter.

Undrar du hur det kommer sig att ni är på läsidan i kvällsolen? Chansen är stor att det är Anders som fixat det, han brinner för kvalitet & trivsel.

”Det finns inget dåligt väder, bara dåliga förberedelser”.

Telefon: 070 – 622 42 01
E-post: anders@nh.se

Våra guider

Vi har 20-25 guider som jobbar med oss på våra aktiviteter och evenemang. Flertalet har jobbat med oss i många år vilket vi är mycket glada och tacksamma för.

Alla instruktörer som jobbar på höghöjdsbanan her erfarenhet/ utbildning av klättring, säkerhet och arbete på hög höjd. Guiderna har flera års erfarenhet av vildmarks- och naturupplevelser.

Vi är ett starkt team som alla är lyhörda och intresserade av att leverera en minnesvärd upplevelse till Er som kund.

Våra samarbetsparnters

Vi arbetar bara med de bästa och är stolta över de samarbetspartners vi jobbar tillsammans med för att leverera de bästa upplevelserna.