Project Description

Patagonien

Patagonien, vars enastående vackra, dramatiska och avlägsna natur har lockat många resenärer, äventyrare, laglösa, sjömän, fotografer, författare m fl.

Få ställen på vår planet har så många fantastiska naturupplevelser och äventyr att erbjuda som Patagonien.

”Patagonien är äventyraren, cowboyen, indianen, lycksökaren, nybyggaren och de landsflyktigas rike”.

”Torres del Paine National Park, Chile. Chile’s prized jewel” – National Geographic. Torres del Paine Nationalpark utsågs även till en av världens vackraste platser i tidningen – National Geographic.

northern hemisphere är delägare i ett hotell som ligger i närheten av nationalparken Tores del Paine. Staden där vårt hotell ligger heter Puerto Natales, en by i södra Chilenska Patagonien.

Hotellet har nyligen öppnat och förutom boende erbjuder vi mat och guideservice till national parken Torres del Paine, Eldslandet (Tierra del Fuego) och övriga Patagonien.

Nationalparken Torres del Paine är en av Sydamerikas största sevärdheter. Nationalparken är med på UNESCOS världsarvlista och northern hemisphere arrangerar olika aktiviteter som klättring, vandring, kayaking, mountainbiking, flugfiske, ridning och overland adventure tours.

”Torres del Paine National Park, Chile. Chile’s prized jewel” – National Geographic. Torres del Paine Nationalpark utsågs även till en av världens vackraste platser i tidningen – National Geographic.

Vi har lång erfarenhet av guidade turer i Patagonien och vi kundanpassar äventyr och upplevelser allt efter våra kunders önskemål och krav. Vi samarbetar med professionella aktörer på plats och har ett brett utbud av aktiviteter, boende, transporter, mat och hyra av utrustning.

Patagonien, Chile

Vår kompanjon, Trauko, boende i Patagonien är bergsguide men mångårig erfarenhet av guidningar runt om i Chile och även på Antarktis.

Namnet Patagonien härrör från namnet Patagones som betyder ”Stor Fot” och det namnet härrör från observationer som de första europeiska upptäcksresenärerna gjorde. De såg enorma fotavtryck i sanden som högst sannolikt var avtryck från de stora skor som användes av Tehuelche indianerna.

I många decennier trodde man att dessa trakter beboddes av människor som härrörde från en stam med jättestora människor.

Mellan södra hemisfärens 38: e och 53: e grad ligger det sydamerikanska området Patagonien. Ett område som sträcker sig från Rio Colorado i norr, Atlanten i väster, Stilla Havet i öster och Eldslandet i söder.

Patagonien ligger i Chile och Argentina och dess hela yta består av 647 220 kvkm (Sverige 450 000 kvkm). Patagonien är en av världens mest outforskade, vilda och folktomma trakter. Området delas naturligt in i två helt skilda regioner av Anderna.

Omgivningen på Andernas västra del tillhör Chile och är ett av det minst O-beträdda områdena på jorden. Denna del av vår värld består av bergsterräng blandad med snårig mycket tät skog vars monotoni bryts upp av och till av oändliga fjordar, fantastiska berg, jöklar, floder, träsk, isberg och stora isområden.

Den östra och argentinska delen av Patagonien är geografiskt helt olikt den västra delen och den präglas av en i stort sett trädlös ökenplatå täckt av grovt gräs och snåriga buskar ofta korsad av floder i djupa kanjoner.

Den västra, chilenska delen av Patagonien präglas av Anderna. Anderna är världens längsta bergkedja och löper längs Sydamerikas västkust vid Stilla Havet, från Karibiska havet i norr till Kap Horn i söder.

Med en längd av c:a 7 500 km och maximal bredd på 650 km gör den till jordens längsta bergskedja. Med toppar nära 7 000 meter över havet är Anderna näst Himalaya jordens högsta bergssträckning.

Den Chilenska delen av Anderna sträcker sig utmed hela landet.

Pris: Enligt offert
Tidsåtgång: Enligt önskemål
Antal deltagare: Enligt önskemål
Plats: Patagonien